Mit készítsünk vegánoknak egy esküvőn?!

Magyarországi kultúrkörben, az esküvői menü alapjaiban húsevőknek van kitalálva. Mind a szervező és a hagyományosabb étrendet kínáló éttermek is bajban vannak, amikor arra gondolnak, hogy van olyan vendég aki nem eszik húst és főleg ha még vegán életmódot is folytat.

Általánosan jellemző, hogy a vegán étrendre, csak a nagyon modern és nyitott éttermek vannak felkészülve, miközben, ha elmondjuk, hogy mit is jelent a veganizmus, máris egy nagy nehezéktől szabadulnak meg szervezők és a szakácsok is, de az is biztos, hogy kicsit kreatívabban kell gondolkodniuk a rántott sajt, franciasalátával és rizzsel kombónál.

guacamole

Ha ragaszkodni szeretnénk a magyar ízekhez, ami egy magyar pár esküvőjén egyáltalán nem elkerülhetetlen kérés, elég ha a mindennapok konyhájában nézünk szét és máris megtaláljuk azokat az ételeket, amelyekkel kreatív tálalással nagy sikereket lehet elérni. Ezek közé az ételek közé tartozik, a (rizses)lecsó, pörkölt helyett, egy jó kis paprikás krumplit (kolbász nélkül) vagy szarvasgombapörköltet készíthetünk, kicsit zöldebbre gondolva spenót szolgálhatunk fel tej nélkül vagy növényi tejjel, amit vegán túrós pogácsával tálalhatunk.

turospogacsa

Kilépve a magyar gasztrokultúrából a levesnek az ízletes minestrone-t (olasz zöldséglevest) ajánljuk, előételnek meg, padlizsán- és avokádó krémet vagy Guacamolet tortillával.