Hurghada

Egyiptom utazás

Egyiptom, melyre mondhatjuk, hogy a letűnt évezredek valódi tükörképe, egy állandóan nyüzsgő, gyönyörű ország. Aki Egyiptom földjére lép, rögtön megérti, miért az a nagy csodálat az ország iránt azoknak, akik már jártak ott, hiszen amikor leszálltunk a repülőről, arcunkba fújja a homokot a forró Afrikai szél, megértjük, mi is más ezen a földön, mint a mindennapjainkban.

Hurghada városa

Egyiptom második leglátogatottabb városa, Hurghada, Kairótól, mintegy 600 km-re terül el, a Vörös-tenger partjainál. Hurghada népszerűségét leginkább, az egész évben meleg tengerpartjainak köszönheti.

A kristálytiszta vizű tenger hőmérséklete legtöbbször 22 °C feletti. Egyiptom eme városa, az apró szemű, homokos tengerpartjával kiváló fürdőhelynek bizonyul az oda látogatóknak. Búvárok tömegei választják hobbijuk célpontjává Egyiptomot, hiszen a gyönyörű, változatos élővilággal büszkélkedő korallzátonyaival sokadjára sem lehet betelni.

Kairo

Egyiptom fővárosa Kairó, mely Afrika legnagyobb városa, a Nílus folyó mentén terül el. Az ezer éves arab kultúra fővárosaként emlegetett metropolisz, Kairo talán leglátványosabb része.

A város, valószínűleg a közeli Gízának köszönheti, hogy oly sokan látogatják. Gízában található a világ hét csodájának egyike, a Gízai piramisok, melyek elképesztő méretükkel kápráztatják el a turistákat.

Ezek a piramisok, a Kheopsz, a Chefren, vagy a Mükerin piramis. A legismertebb, és legszebb, és egyben a legmagasabb piramis mind közül, a Kheopsz piramis, a maga 140 m-es magasságával, melynek egyik érdekessége, hogy mind a négy fala mérnöki pontossággal merőlegesen van állítva a négy égtáj valamelyikére.

Karnaki templom-együttes

Egyiptom legszebb területeinek egyike, a Karnaki templom-együttes. A Karnaki templom-együttes, legkönnyebben Luxorból látogatható meg, hiszen onnan, mindössze 3 km-re van egy Nílus parti séta után, ha pedig valaki Egyiptom népének szokásaira, életkörülményeire kíváncsi, annak, a Karnaki templom-együttesből visszafelé a lakónegyedeken keresztül tanácsos mennie.

A templomok sokasága, mintegy kétezer éven keresztül gyarapodott, külön-külön, uralkodó dinasztiánként más és más kinézetű építményekkel.

Luxor városa

Luxor, egy 70.000 lakosú kisváros, mely egyben az egyik legősibb egyiptomi város, mely a tudósok szerint mintegy 7 ezer éves múltra tekint vissza. Fénykorának a XVII-XIX. dinasztiák ideje mondható, mely idő alatt az Egyiptomi birodalom fővárosa volt.

Napjainkban is megtalálható itt az Amon Déli Háreme melyet maga III. Amenhotep bővíttetett ki egy gyönyörű oszlopsorral. Szintén itt tekinthető meg Thutmozisz hármas kápolnája is. A templomtól, a szfinxek útján lehet eljutni a Karnaki Templomegyütteshez, melynek szomszédságában található a völgykatlanba ágyazott Királyok Völgye.

Meglátogatható itt a 64 feltárt királysír közül 3. A Királyok Völgyén túl található Hatsepszut királynő sziklába vájt halotti temploma, a Deih el-bahariban, valamint a III. Amenhotep halotti templomából fennmaradt kolosszális méretű szobrok, melyek a maguk. 18 m-es magasságukkal eredetileg egyetlen tömbből faragott szobrok.

Nílusi hajóút

Aki Egyiptomba utazik, ne hagyja ki a hajókázás élményét se, hiszen csak így tudhatjuk meg, miért is adózik Egyiptom népe ilyen nagy tisztelettel a Nílusnak. A hajókázás útvonalán terül el Hurghada, Kairo, és a Karnaki templom-együttes.

Egyiptomi Grand Hotelek: Hurghada

A Grand Hotel, közvetlenül, a tengerpart mellett található, Hurghadában a környező tengerpart strandszakasza, nagyjából 300 m, melyet végig homokospart szegélyez. A hotelnak, több mint 500 szobája van, mindegyik különálló terasszal A szobák mindegyike különálló zuhanyzóval, mellékhelyiséggel, telefonnal, Tv-vel, mini bárral van szerelve. Az étkezés saját vendéglőben oldható meg.

A hotel, hurghadai repülőtértől, mindössze 25 km-re található, az El Gouna elnevezésű városban. A MovenpickGrand Hotel, mintegy 300 szobával rendelkezik, melyeknek felszereltsége igen jó. Minden szoba légkondicionált, különálló fürdőszobával, és WC-vel rendelkeznek, valamint mindegyik szoba fel van szerelve telefonnal, színes TV-vel, mini bárral. A hotelhez tartozik még 4 úszómedence, teniszpálya, fitness centrum, teniszpálya, gyermekklub, valamint konferenciaterem.

Utazási ajánlatok
Cinque Terre szállás
Stuttgart