Budapest reptéri taxi

A fapados légitársaságok egyre bővülő kínálata sokak számára teszi lehetővé, hogy évente akár több alkalommal felkapott külföldi utazási célpontokat keressenek fel. Egy jó időben megvásárolt repülőjegy akár a hazai vonat menetjegy árakkal is versenyképes lehet. Aki a repülőteret a leggyorsabban és a legkényelmesebben szeretné megközelíteni, annak a Budapest reptéri taxit célszerű választani. A JustBudapest.com weboldalon minden információ elérhető a leggazdaságosabb, és a legkényelmesebb reptéri közlekedés tudnivalóival kapcsolatban. A fővárosban nemcsak taxi, de transzfer szolgáltatást kínáló cégek ajánlataiból nagy a választék.

Budapest Airport Taxi

A társaságok repülőgépei hazánkban Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, köznapi nevén Ferihegyről indulnak. A repülőtérnek összesen 6 parkolója van, a terminálhoz a Terminál Parkoló van a legközelebb, ugyanakkor ez a legdrágább. Utazás időpontjához közeledve sokan akkor szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a repülőtér megközelítése, illetve a személyautó parkolása többe is kerülhet, mint a megvásárolt repülőjegy.

A külföldről érkezők számára ez a két közlekedési mód, kiegészülve az autóbérléssel tökéletes módja a távolság leküzdésének.

A taxi társaságoknál előre lehet tájékozódni a várható árakról. Az egységes tarifarendszer miatt a legtöbb társaság hasonló árakon biztosítja a szolgáltatást. Vannak speciális igények, amelyeket előre le kell fixálni, és ezeknek az ára a társaságonként változó lehet.

Célszerű a taxi foglalást időben lebonyolítani, különösen, ha nagy méretű és nagy számú csomag vitelét is meg kell oldani. Az utazási költségek előrejelzése manapság nem nehéz, hiszen előzetesen a díjkalkuláció segítségével, -kiindulási állomás és a célállomás megadásával- nagyjából pontos összeget lehet kapni a viteldíjjal kapcsolatban. A legtöbb taxiban a bankkártyás fizetés is megoldott, de a biztonság kedvéért a foglaláskor célszerű a fizetési módot is megjegyezni.

budapest airport transfer

Amit nem lehet előre kalkulálni pontosan az dugók, különböző útakadályok, amelyek akár jelentősen emelhetik a percdíjakat, és a menetidőt. A budapesti reptéri taxik általában, a forgalomtól 30-50 perc alatt érnek ki a belvárosból a repülőtérre.